Pingvin SDK har 3 båter:

  • Gumman, en mindre gummibåt med en 30 HK motor.
  • Sussi, en mindre gummibåt med en 10 HK motor
  • Veslefrikk, en stor (41 fot) motorkutter som brukes til dags-, helge- og sommerturer. Veslefrikk kan lånes av medlemmer som har tilstrekkelig kompetanse til å håndtere den forsvarlig.

Gumman er praktisk for 2-3 dykkere. Med 30 HK motoren får du god fart selv med full last. Motoren er 2-takts og skal ha en oljeblanding på litt over 1 %. Bensinkanna står i båten som er låset med en kabel gjennom motor, tank, båt og tilhenger. Ventilene holder godt på lufta under en dykketur, men båten må pumpes før bruk. Pumpa er i IKEA-posen i Luftslottet. Det er to dreneringsventiler for vann i båten. Det nedre må plugges før bruk, og proppen henger i en snor. Lenseslangen i det andre dreneringshullet kan slippes ned under fart så lenser båten selv. Husk å heise opp før du stopper. Husk også å pumpe bunnkanalen, da får den bedre styreegenskaper. Til sist maks 5 knop inne i havna. Ta gjerne med dykkerflagg. Tilhengeren til Gumman er ganske ny og kan godt benyttes på tur, men den har IKKE bremser. Pump kamrene før du dra på tilhengertur slik at båten ligger stabilt på tilhengeren. Sveiva til tilhengervinsjen ligger i IKEA-posen. Vognkortet ligger sammen med nøkkelen i Luftslottet. Du finner mal for bruk av båten her.

Sussi er en del mindre og yngre, og lett å dra på land. Motoren har lang stamme så ikke på grunn. Denne båten kan ros. 10 HK motoren er 2-takts og skal ha litt over 1 % olje i bensinen. Bensinkanna står i Blåbrakka og nøkkelen ligger sammen med de andre på øvre hylle i Luftslottet.

Gumman og Sussi står låst til rekkverket ved siden av utsettingsrampa mellom Svingbrua og Togbrua på Skansen. Utstyret til båtene er i Luftslottet (kompressorcontaineren), den blå IKEA plastposen til Gumman (fin til å ha trekket i) og en plastkasse for Sussi. Plasttrekkene bruker vi siden båtene svekkes av sterkt sollys, og samtidig er de mindre av interesse for forbipasserende. Er du født etter 1979 må du ha båtførerprøven. Begge båtene har   LANG  erfaring og må derfor ha litt ettersyn før bruk.

Om du vil låne Gumman eller Sussi  kan du kontakte vår nestleder –(nestleder (at) pingvindykk.no) for bruk av båtene.

M/K Veslefrikk

Veslefrikk
Veslefrikk på tur

M/K Veslefrikk er en 41 fots og 3,9 meter bred kutter med en sekssylindret Perkins dieselmotor. Båten har VHF, radar, kartplotter og GPS. Veslefrikk kan ta med opptil 15 dykkere og har sengeplass til seks personer. Kutteren har bysse og vi kan spise middag ombord i salongen. Egen gummibåt for bl.a. å plukke opp dykkere. Båten har havneplass på Fosenkaia ved café Skuret. Vi er på tur med Veslefrikk til bl.a. Halten i pinsa og langs kysten på sommeren.

Turpriser Veslefrikk:

  • medlemmer drivstoff-forbruk lik 100 kr per person pr tur
  • Dagstur kr. 100 for ikke-medlemmer + drivstoff-forbruk kr 100
  • Pris for overnattingsturer lik pris for dagsturer
  • Medlemmer med tilstrekkelig kompetanse kan leie båten for kr. 500 per døgn + drivstofforbruk.

Hvis du ønsker å leie Veslefrikk, kontakt vår baatchef (baatchef (at) pingvindykk.no)

Vil du vite mer om båten, klikk på Veslefrikk