FB_FindUsOnFacebook-144Klubbens formål er å drive med fritidsdykking, både apparatdykking (med flaske på ryggen) og fridykking (med luft bare i lungene). Pingvin SDK er åpen for alle som ønsker å dykke, uansett hva slags dykking du vil drive med og uansett hvilken anerkjent dykkerorganisasjon som har utstedt sertifikatet ditt. Klubben er med i Norges Dykkeforbund og Norges Idrettsforbund.

I Pingvin SDK finner du dykkere på alle nivåer, fra de helt nysertifiserte til de som har dykket i mange tiår. Hovedaktiviteten er dykketurer, alt fra enkle halvdagsturer for et dykk i nærområdet via helgeturer til ukesturer, både med og uten båt. Vi har også tilgang til Husebybadet for svømming, fridykking, boblebad og badstue hver mandag fra 21:30 til 22:30.

Klubblokalet ligger i et maritimt miljø på Skansen i Ila. Vi har klubbaktiviteter på enkelte tirsdager på kvelden. Vi har også 3 båter: Motorkutteren M/K Veslefrikk og gummibåten Gumman og Sussi.

I egen konteiner, kalt Luftslottet, ved klubblokalet har vi kompressor som kan brukes gratis av klubbens medlemmer såfremt de har fått opplæring i bruk av kompressoren. Du kan fylle både 200, 232 og 300 bar, også på oksygenrensede flasker, og kompressoren kan levere opptil 265 liter per minutt. Vi har også nitrox-anlegg for fylling av oksygenanriket luft (nitrox, EAN). I tillegg til kompressoranlegget i klubblokalet har vi en turkompressor som kan fylle både 200 bar og 300 bar og leverer ca. 140 liter per minutt.

I Pingvin er vi opptatt av sikker og trygg dykking. Sikkerhetsutstyr kan du låne gratis som medlem. Vi har:

  • dykkerflagg
  • oksygenkoffert
  • førstehjelpskoffert
  • maritimt VHF-apparat

Du må gjerne ta kontakt med oss. Send e-post til info (at) pingvindykk.no eller kontakt leder i klubben.