GPS-koordinater: N63.453125 E10.257692 (63° 27′ 11.3″ N, 10° 15′ 27.7″ E)
Avstand fra Skansen: 8 km
Vanskelighetsgrad: 1

Beskrivelse

Storsteinan er lett tilgjengelig, men hvis det er en del vind fra nord kan det være plundrete å komme seg uti på grunn av steinfjæra. Det er gjerne moderat tidevannsstrøm der, utover på fallende sjø og innover på stigende sjø. Strømmen er lett håndterbar for mindre rutinerte dykkere, men det er greit å være oppmerksom på den for navigasjonen sin del slik at man kommer opp omtrent der man gikk ned. Ei stor blåse som er ankret opp på 6-8m kan være fin å gå ned og opp på hvis man liker slikt.

På forholdsvis grunt vann (7-10m) i retning mot byen ligger det noen store steiner med en del liv: Fisk, tare, dødmannshånd m.m. Utover er det stort sett slakt skrånende grusbunn med småliv og en og annen flyndre. På 18-20m i retning byen er det en liten, slakk kløft og et småbåtvrak eller to. Hvis man svømmer mot Flakk, ligger det en vegg på ca. 30m dyp.

Når det ikke er høyflo kan det være fint å sitte i fjæra med en termos eller noe godt å spise, så Storsteinan kan egne seg godt for en liten familietur der ikke alle dykker.

Omtale på pingvindata.org

Omtale på sportsdykking.no

Tilgang

Kjør Bynesveien fra Ila mot Flakk. Knapt 3.5 km etter Trolla ser du en bussholdeplass med parkeringsplass utenfor på sjøsiden av veien, med gangsti ned mot sjøen både østover og vestover. Stedet kan komme litt brått på hvis du kommer fra byen, så hvis du er ukjent bør du følge godt med. Plassen har plass til ihvertfall 6-8 biler. Det ligger hytter langs sjøen på begge sider av P-plassen, så det hender at hyttefolk har brukt noen av P-plassene. Vanligvis går vi ned til sjøen på østsiden av P-plassen. På fjære sjø er det en forholdsvis lang storsteinet fjære med noe tang, på storflo kan vannet gå helt opp til bakken der hyttene ligger.