GPS-koordinater: N63.449544 E10.324068 (63° 26′ 58.4″ N, 10° 19′ 26.6″ E)
Avstand fra Skansen: 5.5 km
Vanskelighetsgrad: 1

Beskrivelse

Texaco-brygga er ikke så veldig spennende å dykke, men er en fin plass for treningsdykk, kurs eller «events» som juletredykk, Diversnight o.l. Vika er godt skjermet mot vind, bortsett fra når det blåser fra nord eller nordøst. Ihopp skjer vanligvis innerst i vika mot Brennebukta, der er det greit å komme ned og langgrunt. Vika har sandbunn med noe tare. Noenlunde jevnt fallende bunn, ca. 10m dypt når du kommer ut av bukta og er på høyde med brygga. For personer uten høydeskrekk er det også mulig å hoppe direkte fra brygga, men det bør man kanskje helst gjøre på flo sjø.

Ved brygga er det ca. 10m dypt, med jevnt skrånende sandbunn ned til 18-20m. Godt med dødmannshånd på bryggestolpene. På ca. 20m rett ut for brygga finner du en liten vegg som ofte er rikelig pyntet med avslitte fiskesnører, sluker og annet redskap. Ofte krabbe i veggen. Fra ca. 30m går det bratt nedover. Øst for brygga er det en skrånende vegg ned fra odden mot Brennebukta. Variert planteliv med sjans for å se hummer.

Utenfor brygga og odden kan det være litt strøm. Den går utover på fallende sjø og innover på stigende sjø. Midt mellom flo og fjære kan strømmen være merkbar, men ikke sjenerende.

Man treffer gjerne på fiskere på brygga, som regel utenlandske statsborgere med dårlige norskkunnskaper. Det kan være en fordel å avtale med dem og eventuelt dykke innover mot Brennebukta for ikke å skape konflikter.

Omtale på pingvindata.org

Omtale på dykkepedia.no

Tilgang

Kjør Bynesveien fra Ila mot Flakk. Rett etter Brennebukta tar du ned til høyre mot Trolla. Kjør ned bakken, ta skarpt til høyre i krysset og kjør i retning byen/Brennebukta på en smal boligvei med fartsdumper. Når du kommer til enden på asfaltdekket, er det litt smalt langs sjøen før du triller ned til brygga. God plass for parkering.

Kart


View Larger Map