Veslefrikk ved fjellveggen
Veslefrikk fortøyd i fjellveggen

Været var ikke det beste fredag, mye regn og etterhvert meldt mye vind. Likevel dro Dag, Uschi og Christian ut med Veslefrikken. Ankring hos Arnstein var utelukket i kuling, altså dro vi videre til Finsvikhamna og ankret opp i bukta. Det ble en urolig natt, til tider måtte man holde seg fast for ikke å ramle ut av køya. Men ankeret holdt, været ble mye bedre lørdag og vi vtok vel imot på resten av gjengen som valgte å kjøre bil…

ArnsteinGaard_s
Gården til Arnstein fra 1700 tallet

Fordi det fortsatt var en del vind fra nord krysset vi fjorden og ankret opp på andre siden av fjorden ved Langtangen. Det ble et veldig vellykket dykk. Stooortorsk, koralle, masse småfisk, god sikt. Irene fant sågar kamskjell. Ikke akkurat vanlig så langt inne i fjorden. Etter dykket seilte vi over fjorden igjen og ankret opp ved Arnsteins gård, Fossli gård. Mens Irene og Kjetil lagde middagen fikk resten av oss en omvisning på den andre gården til Arnstein. I flere år har han restaurert plassen som er fra 1700 tallet. En fantastisk plass. 🙂

Været på søndagen var for fint til å ligge i skyggen ved Ekne-veggen. Vi dro nordover igjen og fant en plass ved Raudneset. Veslefrikk kunne fortøyes i fjellveggen. Igjen var det storfisk, en stor sjøbusk på 32m, god sikt og masse liv på v

Solnedgang på vei mot Trondheim
Solnedgang på vei mot Trondheim

eggen. Selvfølgelig fant Irene nok et kamskjell… Etter dykket ble det mat på dekk før vi igjen måtte sette kursen mot Trondheim. Havet og været viste seg fra sin beste side og vi fikk med oss en perfekt solnedgang.

Tur til Ekne