Morten Smelror er cand.scient og dr. philos i geologi fra Universitetet i Oslo og har bred forskningserfaring fra både norsk kontinentalsokkel og Arktis. Han har blant annet vært seniorforsker, seksjons- og avdelingsleder ved IKU Petroleumsforskning, direktør ved Fakultet for naturhistorie ved Universitetet i Trondheim og underdirektør ved Institutt for naturhistorie ved NTNU Vitenskapsmuseet. Smelror har også jobbet som direktør for geofaglig avdeling ved NGU, spesielt innen satsing på nordområdene, i Barentshavet og innen petroleumsrelevant forskning.

Vi er så heldige å få administrerende direktør for Norges geologiske undersøkelser, Morten Smelror, til å komme på klubbmøte for å snakke om Trondheimsfjordens geologi.

Trondheimsfjorden inneholder både håkjerring og gammel krigsammunisjon, og det er dyp på 600 meter på det dypeste. På overflaten viser ikke fjorden sitt mest dramatiske landskap, men under overflaten er det derimot noe annet. Trondheimsfjorden byr på blant annet ravinelandskap og morenerygger som er habitat for bunndyr, fisk samt at vi finn​er korallrev på relativt «grunne» dyp.

Trondheimsfjorden er svært spennende og dette er en unik sjanse til å få et godt innblikk i området vi dykker mye i.

Både medlemmer og andre interesserte er hjertelig velkommen!

Tid: Tirsdag 10. mai klokken 19:00
Sted: Klubbhuset på Skansen

Åpent klubbmøte 10. mai: Trondheimsfjordens geologi