gjaesingenDa har vi kommet til øya Gjæsingen. Igår blåste det litt for mye til å kunne ankre opp på sørsiden av Sauøya hvor det er en veldig fin vegg. Da kjørte vi til Værøya isteden. Øya er ubebodd men har kapell og kirkegård… Fra sundet mellom Værøya og Risøya dro vi med gummibåten ut til dykkestedet. Etter mye om og men og stønn kom vi oss endelig ned i vannet. Dessverre viste det seg at strømmen var ganske sterk. Vi snudde og fortsatte dykket i litt lavere dypder. Mye liv, masse tang og tare, småfisk, dødmannshånd. Turen tilbake til Veslefrikk med Nelly ble en lengre padletur, motoren stoppet og ville ikke starte igjen. Det viste seg senere at vi hadde fått vann inn i tanken… Idag, søndag hadde vi ekskursjoner på både Sørburøya (33 fastboende) og Gjæsingen (2 fastboende). Nå ligger vi ved gjestekaia på Gjæsingen. Etter å ha reparert primusen er det igjen mulighet for å lage middag 🙂 Temperaturmessig kunne det godt ha vært litt varmere, 13 grader var maks idag.

Hilsen

Christian

Sommertur 2015 dag4/5