Fra Leka kjørte vi videre nordover rettning Torget. Det ble ankring sørvest for Torghatten, like ved Husøya. Den heter vell Husøya fordi det fortsatt står et hus på den. Det har bosetting på øya med folk og fe, våningshuset står fortsatt, men driftsbygningene har råttnet opp. På naboøya traff vi på en flokk med sauer. De hadde den fineste sandstranda helt for seg selv.

Dagen etter skulle Torghatten, dvs. hullet i Torghatten, bestiges. Vi ankret opp ved Torghatten Camping og gikk turen oppover i strålende solskinn. Nede igjen ble det dykk langs en vegg. Fryktelig kaldt, 8 grader… Men et fint dykk. Bl.a. fikk vi se en stor hummer som spaserte utenfor boligen sin.

Så kjørte vi videre til Brønnøysund, hvor vi traff Arve, som hadde kjørt oppover med bil. Etter bunkring av diesel og mat tilbrakte vi natta for anker i en bukt i nærheten. Da vi skulle ta opp ankeret dagen etter viste vinsjen seg lite samarbeidsvillig. En demontering viste at hele motoren var full av børstestøv og mange lameller hadde kortsluttet. 🙁 Men med litt tålmodighet, 400 sandpapir, litt gaffateip og et lite skrujern ble motoren god som ny… Nå ligger vi ved en liten øy nord for Vega (Tåværet) og hører på måkene.

 

 

 

Sommertur 2014 Dag 4-6
Stikkord: