Pingviner!

Lørdag 5.mai er det ryddedugnad på Skansen, oppmøte klokka 10.00. Vi har blitt invitert til å være med for å dykke under båtene på Skansen (les mer info ved tekst under). Håper så mange som mulig kan delta, og ikke minst ønsker å være med for å utgjøre en forskjell! Vi som dykker ser masse rart på havbunnen, ikke bare ting som er i sitt rette element. Men også en hel del ting som absolutt ikke hører hjemme der, det kan vi bidra med å fjerne! Så…

(Kopiert tekst nedenfor fra Facebook arrangement startet av Project Baseline Trondheim ved Kristian Hafsmo Andersen)

I år avholdes årets strandryddedag fra Skansen og alle kan være med!

Vi deler ut ryddesaker og holder en kort briefing ved Skansen gjestehavn klokken 10:00 før vi går fatt på ryddeaksjonene.

Naturvernforbundet og Miljøvernforbundet står for transport av alle som skal rydde på Byneset. Alle som møter på Skansen blir kjørt ut med minibuss (17 seter) eller en 9 seter og blir fordelt utover 4 strender på Byneset. Vi har delt opp i 4 Team: Flakk, Rye, Seibergan og Lauenga (det vil bli hengt opp lister fra morgenen av der man skriver seg på et team).
Alle som kommer seg til Rye selv møter ved Rye marina klokken 11:00, der er Miljøagentene på Byneset og Miljøvernforbundet. Skal du parkere bilen må du bruke den offentlige parkeringen til badestranda, du kommer også til med transport fra Skansen.

Trondheim Fridykkerklubb og Pingvin Sportsdykkerklubb dykker under båtene på Skansen. Redningsselskapet og RS Ung hjelper til på kaiene og med transport.

Spire skal rydde fra Tillerbrua og til øvre leirfoss og har eget oppmøtested.

Trondheim kajakk klubb skal rydde i elva fra Tempe til Nidarø og har eget oppmøtested.

Lille Skansen og Naturvernforbundet står ved grillen fra 14:00 til 16:00 og serverer hamburgere og vegetarmat. Det serveres dessverre ikke drikke, så ta med dette selv (kan kjøpes på Jokeren).

Avfallscontainer (30m3) fra Retura TRV står ved gjestehavna. Søppelsekk.no bidrar med henting av søppelsekkene på Byneset og øvre leirfoss fra klokken 13:30 på lørdag, men stiller også for NTNU Ocean club på søndag.

Se hvor det skal ryddes og hvor oppsamlingsstedene er her: https://drive.google.com/open?id=1XAqgjzlIZETZbfQQSUlXEKC9QaKCHlkj

Ryddeaksjonen er støttet av Sparebank 1 SMN, Trondheim kommune og Plastreturs Miljøprosjekt

Aksjonen på hold Norge rent
holdnorgerent.no/aksjon/60605/

Spørsmål om den totale aksjonen rettes til: Kristian Hafsmo Andersen på lederpbt@gmail.com eller mob: 46692516

—–

Ps: Pingvinspørsmål kan også formidles til Kai Ove Aunaas 95866719 kaiaunaas@gmail.com
Pingvins ryddeaksjon på Hold Norge Rent: https://holdnorgerent.no/aksjon/95195/

Mye av logistikken må bli tatt på lørdagen, da ser vi antall personer tilstedet. Men rydding fra 10 til 14. Mat fra 14 til 16.
Trenger ikke å være kledd i dykkerutstyr fra 10, greit å få logistikk på plass først

Da sees vi på lørdag klokka 10:00 da. 🙂

Kai Ove Aunaas

Veslefrikk med banner
Ryddedugnad under Skansen lørdag 5 mai. Kl.10:00