Vil du bli en enda bedre dykker? Nå arrangeres CMAS 3*-kurs i Trondheim. Benytt anledningen, for CMAS 3*-kurs kjøres relativt sjelden. Kurset blir kjørt over fire helger (to helger teori, to helger dykking) i Trondheim, datoer er foreløpig ikke fastsatt. Send melding til leder@pingvindykk.no innen 10. mai hvis du ønsker å være med, så ser vi på hvordan vi klarer å tilpasse datoene til flest mulig.

Når vi vet at vi har mange nok påmeldte til å kunne avholde kurs, fastsetter vi kurshelgene. Etter dette vil det fremdeles være mulig å melde seg på, men ved å bli med tidlig kan du være med og påvirke når kurset blir avholdt. Førstemann til mølla…

CMAS 3* er den høyeste utdannelsen innen sportsdykking i CMAS-systemet. Utdanningen fokuserer på dykkeledelse og avanserte dykkemetoder og kvalifiserer for dykking ned til 40 meter. Med sitt fokus på dykkeledelse vil dette kurset omtrent tilsvare PADIs DiveMaster-sertifisering, men er tilpasset klubb-basert dykking. Med CMAS 3* blir du også godkjent hjelpeinstruktør.

For å begynne på dette kurset kreves det god erfaring som sportsdykker. Du må være minimum 16 år og ha minimum 60 sjødykk totalt, hvorav minst 20 dykk i området 20-30 meter.

Du trenger ikke å ha gått CMAS-stigen for å ta dette kurset, andre anerkjente dykkesertifikater på nivå som tilsvarer CMAS 2* vil godkjennes. Du kan dermed ta dette kurset dersom du har et tilsvarende dykkersertifikat fra et annet utdanningssystem, for eksempel PADI Rescue Diver.

Teoridelen består av omtrent 30 timer med følgende innhold:

 • Dykkefysikk
 • Fysiologi og anatomi for dykkere
 • Dykkemedisin
 • Dykketabeller
 • Dykkeledelse
 • Utstyr
 • Jus
 • Sjømannskap og navigasjon
 • Hjerte- og lungeredning
 • Avanserte dykkemetoder
 • Navigasjon
 • Dypdykking
 • Dekompresjonsdykking
 • Strømdykking
 • Søk og hev
 • Mørkedykking
 • Vrakdykking
 • Multi-levelsdykking

Den praktiske delen av kurset består av blant annet dykking med blant annet redningsdykk, dykking ned til 40 meter med dekompresjonsstopp og undervannsnavigasjon.

Instruktør: Jan-Steinar Tømmerås, Steinkjer Sportsdykkere
Kurspris: 6500 kroner inkl. bok og sertifisering

CMAS 3*-kurs i Trondheim